Yıllardır “Kimya ile İlgili Her Şey” mottosuyla yerli ve yabancı sektör profesyonellerinin buluşma noktası olan Turkchem Eurasia Fuarı, 27-29 Kasım 2024 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde sektör profesyonellerini ağırlayacak.

İki yılda bir düzenlenen ve yarattığı global etkiyle artık dünyanın sayılı kimya sektörü etkinlikleri arasında yer alan yerli ve yabancı sektör profesyonellerinin buluşma noktası haline gelen Turkchem Eurasia Fuarı’nda geri sayım başladı.

Ülkemizde ve dünyada milyarlarca dolarlık ticaret hacmine sahip kimya sektörünün en büyük buluşmalarından Turkchem Eurasia Fuarı; kimyasallar, laboratuvar ve teknoloji alanı ile alt sektörlerine yönelik gerçekleştirdiği ulusal ve uluslararası birçok projeyle Türkiye Kimya Sanayisinin büyümesinde önemli bir rol üstlenen Artkim Fuarcılık organizatörlüğünde gerçekleşecek.

Yeni iş bağlantılarının kurulması, geliştirilmesi ve sektöre dair son gelişmelere ev sahipliği yapacak Turkchem Eurasia Fuarı, 27-29 Kasım 2024 tarihinde İstanbul Fuar Merkezi 5., 6. ve 7. salonlarında katılımcı ve ziyaretçilerini ağırlayacak.

2023 yılında kimya sektöründen 30 milyar dolarlık ihracat

Yükselen büyüme ivmesi ve ihracat potansiyeli ile dikkatleri üzerine toplayan kimya sanayi; plastikten kozmetiğe, ilaçtan boyaya kadar birçok alanda sağladığı nihai ürünlerin yanı sıra, çok sayıda sektöre ara ürün ile hammadde temin etmekte ve diğer sanayilerin gelişmesine katkıda bulunmasının yanı sıra ekonomide önemli bir konuma sahiptir.

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) verilerine göre kimya sektörü; 2023 yılında toplam olarak 30,6 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. 2023 yılı ülkemiz ve küresel ekonomi açısından zor geçen bir yıl olmasına rağmen 30 milyar dolar barajını aşmayı başardıklarını ve Türkiye’nin en çok ihracat yapan ikinci sektörü olduklarını belirtti. 

Alım Heyeti Programıyla, potansiyel alıcılar ve katılımcılara fuar süresince özel B2B alanında ikili görüşmeler yapma olanağı sunulacak.